2017-12-28 1298 浏览
呢排工作唔太开心,好多野烦,决定出街食自我调剂身心。3个人闲逛旺角,第二日仲要番工,唔想放纵食会食到反哂艇既放题或任食边。行过见到唔使等位,就决定呢度开餐。3个人食,点左2个主菜3款小食。主饭一饭一面,分别蟹肉炒饭同蟹肉蕃茄汤面,虽然唔会见到一旧旧仔既蟹肉,但都见到一丝一丝,个汤底都饮到蟹既鲜甜味,叫做童叟无欺。成晚重点我放系啲小食到,个串烧真系香到不得了,烧到色泽好均匀甘香,肉好易咬扯,配合佢个酱真系食指大动,一碟有6串,选了三鸡三牛,个人偏爱牛肉,鲜嫩香个春卷龙都好正,新鲜热辣刚刚炸好送上,我有用生菜包住食,加啲酸甜鱼露,好开胃,馅料口感丰富,虽然系炸物但一啲都唔觉得油腻至于个鱼饼,都煎得好金黄,鱼肉好札实,开头以为一碟得3个会唔抵,但食落会发现佢鱼肉札实弹口,用料好实在,食一个已经好饱,对得住价钱一分钱一分货之选,地方坐都几舒服,系灯光偏暗左少少,会再度回头
呢排工作唔太开心,好多野烦,决定出街食自我调剂身心。

,虽然系炸物但一啲都唔觉得油腻

鱼饼
串烧牛