(非会员)
2005-10-07 47 浏览
果然特级肥牛无得顶呀! 有牛味、整得过熟都唔"un", 好软好淋, 肥度均匀,雪花得来好番口, 无得弹。金钱展新鲜, 我从未去过一间火㶽店系食新鲜的金钱展, 合兴系首间给我新鲜感的地方, 原来新鲜的金钱展系有牛味之余, 系好爽口架, 佢切到薄薄, 好快熟, 令你一口接一口, 唔知饱。鲜鹅肠又系一绝, 我美丽本人从来对肠类极为抗拒, 因为肠系所有动物的排泄管道,任你点洗得干净, 我都唔敢去尝试:[。但上次见别人order咗点鹅肠色泽好靓带少少肥, 好吸引, 令我唔钟意食的都涶涎三尺, 于是昨晚鼓起勇气食我的第一次。好正呀! 色泽有咁靓除咗系因为佢洗得干净你食得放心之余, 系因为佢够"新鲜", 系优质极品之嘛, 只系小小的鹅肠亦讨人喜爱, 你可想其他主菜更是非同凡响。生蚝要说声"呱啦啦!", 系大大仔的筒蚝之外, 我一向同朋友食蚝, 我是一个没趣的人, 要滚到到烂先敢食,怕有菌, 通常都由大蚝滚到变"蚝是"先敢食, 咁这里的生蚝肯定系"正"货滚几耐都系咁大只同个蚝头系充满水份, 清甜好味。虾丸己经有人讲过弹口、鲜味, 不吃不可等评语, 我非常同意,合兴自制的丸类除此外, 仲有自家制的鱼丸及

虾丸己经有人讲过弹口、鲜味, 不吃不可等评语, 我非常同意,合兴自制的丸类除此外, 仲有自家制的鱼丸及牛丸都系顶瓜瓜之选。

唯独我弹的是, 我最喜爱的贵花蚌点解咁细碟架, 好清甜爽口呀, HK$58碟其实系贵啰咁细碟, 稻香HK$48碟份量会多过佢, 但系食完唔够喉想再叫多碟呀!

以上评语系我同鹰进哥去了两次所得的结果, 鹰进哥食过番寻味话以后我两口子的食堂。哎, 未到冬天已经食咗两次啦, 往后会点呢, 苦心在夏天减的几磅肉, 相信一定在冬天洗礼之后, 将会双、三或四倍逄还。

还要一赞的是环境衞生, 几位亚姐精明、话头醒尾, 服务殷勤, 可求必应, 令人宾至如归。两个人打边炉都几盏因为佢独有的二人枱, 两个人打好舒适, 但多过八人坐大圆枱就比个迫, 多过八人真系要分两枱先至得。

价钱系物有所值的, 食物质数好系应值咁既价钱, 食两次两个人都系总共大概400至500, 丰俭由人。以上种种优质服务都免收加一或收小费, 简真系抵呀!