在湾仔做嘢咁耐都唔知原来有间非常出色嘅烧味饭,真系有啲走宝嘅感觉!烧味店由蓝带师傅掌厨,叉烧用上波兰黑豚肉,而且价钱非常合理,真系食过最高性价比嘅烧味饭!😍最impressive的是蜜汁叉烧饭一打开盒已闻到好香嘅烧叉烧味,而且本身肉质非常好,唔驶死落蜜汁调味,非常难得!每件叉烧都系厚切的,少少肥,口感淋香一d都唔干唔鞋,有肉汁,真系食过返唔到转头😋😋😋😋黯然销魂鸳鸯饭同样非常出色,冰烧凤凰鸡有烧香味,好有咬口!一定一定要点酸梅酱食,他们的酸梅酱是超好食,超酸中带超香梅味,非常惹味~就算是平常不吃酱料都会食晒!仲有秘制的凤凰辣汁也非常惹味~大班玫瑰豉油鸡饭是店员特别推介的,真系推介得好好,鸡皮有淡香玫瑰豉油香,配上滑嫩鸡肉,简单中见心思。古井烧鹅饭的烧鹅皮薄脆,肉质香,配上口感香口、软硬适中的饭,质素好好。下次lunch要来堂食高质烧味!(因为座位都OK,布置又ok)

黯然销魂鸳鸯饭

大班玫瑰豉油鸡饭