同一个集团, 同一个价钱嘅weekend brunch $338, 唔知点解水准差咁远, 食过铜锣湾Penthouse个间比较之下, Gold呢间真令人失望~首先, 环境Penthouse好光猛开扬, 令人好有weekend relax嘅感觉; 呢间就非常暗~望一望前菜食物, 有冻盘海鲜(虾, 螺, 青口), 但唔啱我~ 之后发现无甜品区, 极之+非常+超级失望!!!!!头盘d沙律, pama ham, cheese etc无乜特别, 特别一提我喜爱嘅芝麻百爪鱼, 系个兜到好难揾, 原本已经细粒, 但佢地竟然再将佢切片细到呕, 师傅真好刀工比鱼生更难切~ 反而个炸鸡意外地好味~Middle course个汤少辣, pasta普通可以话送到黎唔热~Main course加$98个牛扒普通唔香干无肉汁; 三文鱼还ok; Burger普通反而个薯条好味~甜品个香蕉gelato可以讲系怪, 试完一啖唔想食; 个蛋糕好普通~食过铜锣湾Penthouse个间比较之下, Gold真系差好远令人失望, 因为Penthouse个次前菜同甜品全部都好好味狂出去拎食唔停搞到饱到食唔哂main course,

食过铜锣湾Penthouse个间比较之下, Gold真系差好远令人失望, 因为Penthouse个次前菜同甜品全部都好好味狂出去拎食唔停搞到饱到食唔哂main course, Penthouse d main courses又好味好多, 之后依然回味想再去; 但Gold就完全令我当场无意欲再出去拎野食, 所以唔会再encore~
2015-03-28