2017-11-19 882 浏览
星期日四个女仔一个墟,约埋尖咀行街睇戏食饭。大家决定试一试人气之选。因为预咗大把人等位,所以一早去拎位,拎埋个pager行街街。港威商场地下,门口一定有一大班人等位唔会揾错等咗大约四十五分钟有位灯光较为昏暗偏黄入门口右手边有蛋糕柜所以未坐低已经俾啲蛋糕吸引住谂定食边款Sunday最爱食Sunday Brunch 觉得咁先有放假Feel嘛! 所以叫咗炸鸡窝夫班尼迪蛋 $158炸鸡香脆,配埋比利时窝夫,出奇地夹。最初仲怕咸食窝夫会好怪。班尼迪蛋仲系流心的,加埋荷兰酱,三样一齐食,多重味觉享受。伴碟仲有炸薯粒。个炸薯粒有惊喜,咸咸地好香口,一边倾计,一边食,令人食唔停口。羽衣甘蓝藜麦沙律$128两种Superfoods加埋一齐,斋睇都觉得健康,减低这餐的罪恶感。哈哈。个沙律堆到成座山咁高。入面除咗有羽衣甘蓝同藜麦,仲捞埋红椒、葵花籽、Parmesan Cheese。藜麦又带点果仁香味配埋酸酸地的Lemon Vinaigrette口感丰富、不肥腻、健康又好味。烤蒜鸡肉蝴蝶粉 $176很浓味的Bow tie pasta,适合口味浓的人。入面有鸡肉、磨菇、烤蒜。个cream sauce好厚包住每粒
港威商场地下,门口一定有一大班人等位唔会揾错
等咗大约四十五分钟有位
灯光较为昏暗偏黄
入门口右手边有蛋糕柜
所以未坐低已经俾啲蛋糕吸引住谂定食边款

所以叫咗炸鸡窝夫班尼迪蛋 $158
班尼迪蛋仲系流心的,加埋荷兰酱,三样一齐食,多重味觉享受。

炸鸡窝夫班尼迪蛋
羽衣甘蓝藜麦沙律$128

个沙律堆到成座山咁高。
羽衣甘蓝藜麦沙律
烤蒜鸡肉蝴蝶粉 $176
很浓味的Bow tie pasta,适合口味浓的人。入面有鸡肉、磨菇、烤蒜。个cream sauce好厚包住每粒蝴蝶粉。分量大,适合开心share.
烤蒜鸡肉蝴蝶粉
无敌红丝绒芝士蛋糕 $79
Cheese cake很结实,中间有两层red velvet cake,但不会太甜。
反而最外层布满的White chocolate略甜。
旁边仲旧好吸引的cream,好滑,怕肥都要食埋佢。
无敌红丝绒芝士蛋糕

整体服务质数很好。虽然出面大排长龙,但没有出现赶收碟,俾压力人交枱的感觉,赞。
食物质素好。份量十足。可以叫多几款开心share.

午餐
炸鸡窝夫班尼迪蛋