2024-01-09
《$28 芋头泥鸡蛋仔》住系9龙城既朋友带路,话呢间小店好多名人都有帮衬。见到舖头既墙上的确系贴满左老板同唔同明星既合照,出面亦都好多人排紧队,即刻唔执输排埋一份。舖头门面细细,没有堂食位置,隔离就系生果档,整果肉鸡蛋仔唔够生果,仲见到老板去隔离攞😂 鸡蛋仔款式好多,有别于传统,呢度有好多鲜果鸡蛋仔,仲有卖烧卖鱼蛋呢d街头小吃。今次我地就试左芋头泥鸡蛋仔,岩岩整起既鸡蛋仔,外皮好脆,而且非常辣手,咬开一半见到满满既芋泥包裹系入面,老板落芋泥真系一d都唔手软。但食食下先知出事,芋泥本身都好饱肚,仲要佢每一粒都极足料,食鸡蛋仔就好似食左餐饭咁,超级饱。我地两个人本身有食左野,食到一半已经觉得好饱腻,食唔哂。整体系好食的,只系芋泥实在太饱,下次会想试鲜果类既鸡蛋仔。人均消费:$28环境:6/ 10食物:8/ 10服务:7/ 10性价比:8/ 10整体:7.5/ 10 足料鸡蛋仔#香港 #美食 #香港美食 #九龙 #foodie #食评 #扫街 #鸡蛋仔 #烧卖 #鱼蛋 #肠仔 #芋泥 #鲜果鸡蛋仔 #恒发鸡蛋仔 #香港特色
人均消费:$28
环境:6/ 10