2018-07-26 126 浏览
阿妹韩国旅行返来韩情未散,话想食韩鸡我就即谂起Goobne,至爱「Goobne Chicken」系以烘烤方法炮制鸡件,唔会似油炸咁肥腻热气,而且我觉得烤鸡比炸鸡更突岀鸡肉质感与鲜味,食得更健康又美味!尖沙咀Goobne贯彻餐厅韩风布置,有大大落地玻璃窗位,纵使今晚差不多满座,但一啲挤迫感到无,坐得一样舒适。Goobne真系有好多唔同口味嘅烤鸡,而沙律或其他主菜嘅选择同样超多,最正系有各种不同至爱嘅特色饮品。今晚我俩就order咗一酒两主菜,两兄妹大尝韩情啦⋯⋯哈哈😄!香桃韩式米酒:阿妹几日前已讲一定一定要饮呢款米酒,佢话我饮完一定一样会一饮难忘,哈哈。其实一上枱已被米酒颜色吸引,搅拌倒酒时更有阵阵桃香,一尝果然米酒和香桃出奇地互相发挥,米酒酒精又唔会过浓,真真正正互相配合,果然一饮难忘,超超超正!Half-Half (Crispy Chicken) — 果味蒜香烤鸡+甜辣烤鸡:果味蒜香烤鸡 - 充满蒜香又绝不会过度,加上果味酱汁嘅配合,真系好味到唔知点形容,超超超正。甜辣烤鸡 - 甜辣酱非常惹味,而且甜辣比例恰到好处,完全食到传统甜辣韩菜风味。Half-Half嘅供应真系超赞超窝心,好

香桃韩式米酒:

香桃韩式米酒

Half-Half (Crispy Chicken) —
果味蒜香烤鸡+甜辣烤鸡:

果味蒜香烤鸡 -

甜辣烤鸡 -

Half-Half嘅供应真系超赞超窝心
,好似今晚只得两个人,选择一半一半烤鸡,食到两款口味之余,份量又刚刚好!两款烤鸡真正各有特色,食到一件接一件,真系超正超好味

果味蒜香烤鸡+甜辣烤鸡

韩式韩牛肉杂菜拌粉丝:
卖相精致、食材丰富,外围有七彩缤纷嘅蔬菜,眼见已有葱、云耳、红青椒、冬菇、洋葱、豆腐丝、蛋丝,中间就有韩牛+粉丝,未食已被食材造型吸引
。之后好似韩式拌饭般混拌,烟烟韧韧嘅韩式粉丝+味道浓郁嘅韩牛,配上不同种类嘅清新蔬菜,有中和作用更有化学作用,就系好好好味

韩式韩牛肉杂菜拌粉丝

「Goobne Chicken」一直保持人气笑笑高企,原因一定系除了好食就系更好食。
食韩鸡,「Goobne Chicken」必定系首选
2018-07-24
香桃韩式米酒