10月17日, 出咗去九龙行街, 见成日都系出旺角食, 今日就去咗油麻地呢间老字号食晚饭~ 7点几, 楼上雅座都唔系好多人, 我地坐咗喺窗边位, 静静地望住窗外既庙街风景不知几写意~ 不过d侍应好似仲写意过我地, 叫好多声先埋黎落单…::: 奶酱多 ::: $8因为焗饭即叫即焗, 所以叫住件多士食住先, $8一件算中等, 黎到仲热既, 面包脆脆,系嫌d炼奶落得唔够多.::: 焗猪扒饭 ::: $48等咗差唔多15分钟, 即焗既做法值得赞. 不过碟头真系细咗d, 我一个人食一定唔够, 何况2个人share!! 不过猪扒饭卖相吸引, 面头全是红红茄汁, 下面系蛋炒饭, 配上杂豆, 色彩缤纷~! 猪扒炸咗再焗, 几香~ 卖相高分~ 可惜味道有点儿偏淡, 而且肉质有d韧! 茄汁味道唔够茄, 唔甜唔酸, 可能冇落鲜茄~ 又可能我地钟意浓味d, 所以一致觉得大X乐焗猪扒饭好味d…::: 红豆冰 ::: $17赞赞赞! 感觉上糖水唔多, 不过好够甜, 红豆够粉, 鲜甜大粒有咬口~ 成杯红豆冰做到好平衡. 正!虽然出名既焗饭比想像中差, 不过红豆冰真系可以拉番d分~ 环境舒适唔嘈吵, 不愧可以喺庙街生

::: 奶酱多 ::: $8

::: 焗猪扒饭 ::: $48

::: 红豆冰 ::: $17

虽然出名既焗饭比想像中差, 不过红豆冰真系可以拉番d分~ 环境舒适唔嘈吵, 不愧可以喺庙街生存多年既老餐室~
奶酱多
焗猪扒饭