2020-03-11
家后,名副其实真系好有家既感觉。从热闹既地道大排档隔离,我发现左佢既存在! 门面并唔算十分起眼,我选择佢,系因为佢既人情味...疫症当道,每个人都为口罩而人性尽露,呢家店铺,竟然系门口张贴告示表示有需要口罩者可自取,就系因为呢份大爱,我选择左佢,支持呢间小店既付出。入到去店内,枱与櫈都用左好有住家感觉既木纹,简单又不失大雅! 店内有种怀怀旧旧既感觉,环境既好与坏,会直接影响进食既心情,呢一点店舖可以值得加分,因为好有家既感觉!睇睇餐牌,食物种类都唔少,而招牌既饺子都有9款口味汤既﹑煎既﹑有面底既,基本都齐晒,选择亦都好足够!!!除左饺子之外,佢亦都配有套餐同其他小食选择,而且价钱真系实惠到......于是我就点左个汤既白菜饺,女皇就点左个煎既白菜饺,我地两个都拣左是日饭团,再配左个炸鸡小食。汤。白菜猪肉饺汤底用上老火莲藕汤,唔咸,味道好甜,应该都用得几足料煲,饺子都算大只,皮够薄,馅料都好足够,胀卜卜咁,唔会有好多空气食落肚饺子既调味亦都适中,唔会太过浓味而失去左本身食物既味道。煎。白菜猪肉饺女皇叫呢个白菜煎饺,我冇食到,但女皇就话好好食好好食岩岩埋枱个阵,又真系几香既,而家黄金比例佢
就系因为呢份大爱,我选择左佢,支持呢间小店既付出。
睇睇餐牌,食物种类都唔少,而招牌既饺子都有9款口味
汤既﹑煎既﹑有面底既,基本都齐晒,选择亦都好足够!!!
汤。白菜猪肉饺
汤底用上老火莲藕汤,唔咸,味道好甜,应该都用得几足料煲,
饺子既调味亦都适中,唔会太过浓味而失去左本身食物既味道。
女皇叫呢个白菜煎饺,我冇食到,但女皇就话好好食好好食
岩岩埋枱个阵,又真系几香既,而家黄金比例佢煎得几好!
虽然我冇食到佢个饺子,不过我就系咁食佢用黎送饺子既菜莆,
辣辣地好过瘾,不过唔食得辣既人,就要小心d,因为都有一定既辣度!
我地两个都拣左套餐B跟饭团,因为女皇好中意食饭团,所以就同佢一齐试!
当日饭团有两个味选择,有昆布﹑吞拿鱼,所以就拣左吞拿鱼!
饭团好卫生,用保鲜纸包好,而且仲暖暖地
米系采用左日本米去做,而且仲食得出d饭系有调味过,
所以就唔会有"干争争"既感觉,我系好想再食多一只,但饱了
有一点要赞左先,好多时系出面前炸鸡都会炸好再翻炸,但系佢地既炸鸡系即叫即炸,
上枱既时候系热到...女皇"辣"亲个咀
油份唔多,炸既时间都掌握得好好,鸡肉唔干身而且仲锁到汁,
以小店可以做到呢d水尽,要俾够101分!!!!
小店既质素其实比起好多大铺都做得好,因为佢地会用心去做好食物,
特别一提,员工既服务都几亲切,系度食野真系好舒服!