2016-11-14
又到星期六啦!又系赖生望穿秋水久违既拍拖日,唔知点解,就算系无化妆既屈小姐,都系咁靓女既!(睇尼赖生系时候验验眼啦) 系佢由小巴落车果一瞬间,赖生既世界又由黑白色变成七彩缤纷!今日好好天呀,所以赖生就挟持左自称胖胖子既屈小姐去行元荃古道⋯系行之前,当然要喂饱左屈小姐先行啦(传说胖胖子饿亲的话,连身边既人都食嫁)为左可以达到食好西+无咁肥+(懒)健康既效果,赖生约左屈小姐系荃湾渔川米线食Early Lunch!一黎可以满足到爱食鱼既我地,二黎可以满足到(声称)减紧肥既我地 (偷偷地讲你地知⋯减肥同食鱼其实都系屈小姐传染赖生嫁)由于我地2个都好懒,加上成条鱼放系碗米线面好似好残忍咁(君子远庖?!)所以我地冇叫到原条东星班米线⋯我地叫左⋯⋯屈小姐之选 : 三文鱼扒蕃茄鱼汤米线 (4星)$50+5- 三文鱼扒轻轻煎过,外皮带少脆,啖啖肉,好大旧好正!最重要系即叫即整!- 米线既配料有豆卜,芽菜同葱,吸晒d汤食落好juicy好有味道- 可惜既系蕃茄鱼汤2头唔到岸⋯蕃茄味得少少,但冇乜鱼汤味 (转汤+5蚊嫁!)赖生之选 : 酸辣鱼汤招牌米线 (4.5星)$50+5- 招牌米线有2大旧鲩鱼腩,2旧鱼
屈小姐之选 : 三文鱼扒蕃茄鱼汤米线 (4星)$50+5
赖生之选 : 酸辣鱼汤招牌米线 (4.5星)$50+5
- 招牌米线有2大旧鲩鱼腩,2旧鱼腐同2旧鱼饼,而且仲包野饮,跟餐仲可以加$10有1大碟油菜,CP值好高
- 鱼腩好大旧,超滑!!!鱼肉亦唔会散!正,鱼腐同鱼饼就正正常常啦!
- 酸辣鱼汤唔错,食到酸同辣味,仲劲多酸菜!值得+5蚊,但同样牺牲左鱼汤味
一路食既时候,赖生分左鱼腐,鱼饼同鱼腩比屈小姐,屈小姐都比左豆卜同三文鱼扒比赖生⋯之但系⋯点解好似比晒d豆卜同比咁多𩠌比赖生既?路通胖胖子想储肥赖生,之后上到山当赖生系下午茶? Any肥,食完就充满力量啦!可以出发征服元荃古道啦!
#期待每个星期六与你出游