餐厅: 小曼谷海鮮燒烤屋
资讯:

我又去九龙城食泰国嘢啦, 今次我同ㄧ位朋友去食, 她劲钟意食鱼,我就推荐必尝推介 泰式烧盲𫚧 啦!一见到条鱼已经流晒口水, 外皮用盐烧,烧到脆卜卜,可以轻松成片揭起,见到佢咁完美咁同鱼肉分离,真系好疗愈呀!白嫩嘅鱼肉非常湿润,而且鲜味十足,每一啖都系满满嘅幸福感!鱼肚塞满泰式香料,令成条鱼都充满东南亚风味。 想再惹味啲嘅话,仲可以点埋酸辣汁,超醒胃!虽然条鱼好大,但我哋两个人食到停唔到,趁热食,好快就食到得排骨啦!推介还有 烧脆皮白鳝,都是烧到外脆内软, 热辣辣非常香口 肉质又相当弹牙, 大家都不妨一试。另外点了酸辣牛小扒沙律和冬阴鸡汤 做前菜 非常惹味又开胃。 还最紧要服务员非常有礼亲善, 真是食得开心。
白嫩嘅鱼肉非常湿润,而且鲜味十足,每一啖都系满满嘅幸福感!
推介还有 烧脆皮白鳝,
另外点了酸辣牛小扒沙律和冬阴鸡汤 做前菜 非常惹味又开胃。
还最紧要服务员非常有礼亲善, 真是食得开心。
泰式烧盲𫚧
烧脆皮白鳝