近排天气终于转凉,所以嚟左呢间位于旺角中心地带嘅台式料理打边炉 ~地点好方便,近地铁站,就喺家乐坊隔离咋 !见到餐牌话写系香港首家温体牛餐厅,所以就叫左个古早味牛骨汤套餐嚟试下~熬左8小时嘅牛汤配蔬菜汤头,有牛味得嚟又清清地,唔会太重口味,可以试到温体牛嘅味道~$288包左牛盛盘、任选两款牛肉、蔬茶拼盘、乌冬/冬粉同2杯台式饮品,如果觉得唔觉喉,除左可以散叫火锅配料,仲可以加 $33/位,咁就有60分钟任食台湾温体牛!!!(温馨一提优惠暂时做到8/1咋!要食可能要早D 去啦~)当中最钟意牛颈脊,呢个位置系牛经常郁动到,油花分布几好,又有油脂香又有嚼劲,几啱打边炉 ~火锅set份量啱啱好,如果同朋友想打边炉,人数又唔系话好多,呢度都系一个唔错嘅选择~
地点好方便,近地铁站,就喺家乐坊隔离咋 !
牛颈脊
2023-12-21