2021-12-05
本人系到庆生,谂住高高兴兴系到庆祝,食完今次下次唔会去😥🥵本人大紧肚,book台果时已事先声明,staff话会安排,点知食到一肚气事缘佢有8道菜menu同a la carte menu, 老公紧系拣8道菜试晒啦,因为我大肚好多野唔食得,只可以拣 a la carte menu, 个menu有分3/4/5 course, 收费唔同,因为menu有好多野唔食得,所以拣左3 course, 落order果时个staff话3 course里面要有甜品/cheese,唔可以只拣main同appetisier, what? 你menu有讲咩? 你甜品menu既野唔系全熟,我点食?我话我大肚㖞,无论cold appetizier, dessert and cheese我都拣唔到,全部都未经煮熟,因为唔想同佢嘈,所以由佢。1. Book 台我已经讲清楚我大肚,作为高级餐厅呢d应该安排好,我次次去高级餐厅讲俾佢知大肚staff都会另有安排第二款,而唔系话照旧收你钱但唔俾番野你,个chef净系成晚出左黎同客er水吹,有时间研究下menu俾客人啦,咁rigid! 🥵2. 迫我食3 course收4 cour
2. 迫我食3 course收4 course价钱😡
点解你唔安排另一个course俾我,但要照收钱呢?我餐前小食个pie明明鱼子酱批走晒鱼子酱你又唔扣番我钱?净系谂点系客人身上扣钱,好掠水😡
最后,个staff照收4 course价钱减$100, 多谢晒,减$100?当我乞丐?而家系原则问题,唔系钱问题,黎得呢间餐厅都预左每人摆低几千,但咁既安排完全歧视大肚婆!食都食得唔开心😫因为生日唔想同佢嗌所以照俾,但呢间餐厅只此一次, 俾得呢个钱大把野拣,揾间被人尊重既餐厅好过!