2004-03-17
宜家做紧8折,原价400蚊,折后320(未计加一),6:30去到我得o地一台,其他人多数都系7点几先o黎。有d失望,因为餐厅环境虽然舒服,不过唔多似一间高级酒店餐厅,头盘同甜品系自助,另外main course系七拣一,先讲头盘鱼生、生蚝同蟹脚系好新鲜,而其他沙律同冷盘,似隔离食buffet个d。main course楝烩羊腿同扒炉鱼,羊腿唔苏不过肉质似牛仔肉多d,炉鱼就冇咩特别,总之两个main course系一般好少少的餐厅都食到。而甜品款式唔多,有一个木瓜酿芦荟,好清几特别,芒果千层酥,我食五件,入面d芒果cream好有香芒果味,好似食紧芒果雪榚,还有一个系酒店自制绿茶红豆雪榚配红豆,我又食三、四碟,而其他甜品都似隔离食buffet同一厨房出品。不过两个人埋单食7百蚊,我真系觉得唔抵,去隔离间cafshop食buffet好过。
6:30去到我得o地一台,其他人多数都系7点几先o黎。
头盘同甜品系自助,另外main course系七拣一,