2021-07-21 122 浏览
今日同朋友黎试下逸东酒店地库嘅food court,拣左呢间越南菜,骤眼睇落呢间比较平靓正。跟手就叫左2碗面跟餐同一碟小食。首先叫左碗火车牛魔粉,食得越南野当然要食牛粉啦,呢个火车牛魔粉就啱哂啦,佢有齐生牛肉,牛腩,牛丸,牛筋片同牛柏叶。汤底唔算浓味但清甜,而且有牛骨味再加上大量葱花,味道唔错。再加多少少钱有埋春卷,沙律同野饮。春卷好脆口,入面有好满嘅素菜,呢个价钱食到算唔错。另外仲有一碗浓汤鸡丝粉,有淡淡嘅鸡汤味,而且除左鸡丝之外仲有鹌鹑蛋。整体感觉清香而不油腻。今次就加左米纸卷,但呢个争少少啦,好彩有酸甜汁点住食,味道先唔会太寡。仲叫左香茅牛油鸡翼,外层松脆而且充满蒜香但如果鸡翼可以再腌制更久,味道会更好。饮品两杯,感觉不过不失,本来想试下椰青但咁啱卖哂,希望下次有机会试返啦。谂住食food court颓,点知都好丰富好大碗,有惊喜,值得再黎

火车牛魔粉
浓汤鸡丝粉