2021-06-04
食Ruby Tuesday一定要Join会员,如果唔系就贵到完全接受唔到,而且Join会员都唔平哋,要成HK$1,000 !啲野咁贵,又系唔系真系咁好食呢?Ruby's Caesar Salad - Grilled salmon with Romaine Hearts and Kale 呢真心赞呢个凯撒沙律,煎得好好,简简单单用盐、胡椒锡纸包封,之后再用香草香煎已经好好食,On Top加少少柠檬汁,更原汁原味!同埋成份三文鱼劲大份,正到爆!(坦白讲,就系普普通通嘅香煎文鱼先试得出厨师嘅手势!,而呢旧三文鱼系OK嘅!)Prime RibEye (Mushroom Sauce) with FriesAdd-on Loaded Baked Potato 牛味浓,肉质结实,不过油脂非常多,整体普普通通。厨师都煎得唔错,锁得住啲肉汁,唔会太流!用锡纸包住原个薯仔,之后系顶部切开缝隙,再加入牛油、酸忌廉、细香葱,芝士和烟肉,简简单哗用盐调味,真系好食到爆炸!Ruby Refresher (Mega Size) 两个人Share嘅份量,不过个人觉得太甜!我系一边饮一边加清水落去,真系太甜喇!
Add-on Loaded Baked Potato