2019-05-31
老夫子系大家心目中传统既香港漫画人物,仲记得细细个睇佢地既「耐人寻味漫画」会会心微笑左一下,最近知道佢地开左间主题餐厅,当然要去试下啦😎😎😎到了emax 内既老夫子餐厅,店外摆满老夫子人形公仔牌,亦系大家最爱既打卡位😍😍😍 门口仲有老夫子一比一求婚公仔,女士们应该觉得熟口熟面☺️☺️食物方面,老夫子餐厅定位感觉像港式茶餐厅,店内食物选择亦不少,仲有泰式菜式选择,而且更有友人最爱既煲仔饭🍲🍲1. 窝蛋牛肉饭🥚🥚经典既窝蛋牛肉饭,味道非常浓郁,而且仲俾客人亲自落鸡蛋,感觉几贴心,而且窝蛋火肉饭最紧要够热,锅底烧得够热,捞埋白饭充满焦香🥰🥰2. 泰式拼盘🍖🍖老夫子餐厅既泰式拼盘都令我好有惊喜,烧猪颈肉、春卷、札肉等等,款式够多,而且份量亦够2-3人食,整体味道不错,猪颈肉烧得够香口,与友人吃得非常满足😋😋特别要赞店内枱凳都是按老夫子角色设计,非常亲切,而且仲播著松松姐姐既老夫子主题曲,好有怀旧感
1. 窝蛋牛肉饭🥚🥚
2. 泰式拼盘🍖🍖