2024-08-23 341 浏览
{食尽旺角之中式 — 刘兴记生煎包专门店}————————————————呢间嘢其实好多地方都有分店,不过今次旺角呢间分店就第一次食啦! 见我食过几次就知, 佢的确系一个平民饭堂嘅好选择🔸 担担面每次嚟刘兴记我都会食担担面, 佢嘅担担面浓味得嚟又唔会太辣, 面嘅质感弹牙唔易断,啱晒我呢种净系食到少少辣嘅人😆🔸 小笼包我当然知道佢哋嘅招牌系生煎包啦,不过食咗几次今次就想帮大家试下第二种口味小笼包喇!🤣 经过我嘅实测,佢嘅皮系唔容易破裂嘅但系又唔会太厚! 同生煎包一样,入面都系充满住汤汁!🔸 糖醋排骨配菜饭佢哋嘅排骨都系新鲜挑选,生炸而成, 所以需要大家耐心等候大概十几分钟左右啦, 不嬲都好钟意佢哋嘅菜饭,感觉健康啲🫡 排骨睇相都知份量唔少㗎Overall comment: 平时喺荃湾店冇留意到不过旺角呢间分店原来 有豆浆任饮呀!😲 只要惠顾任何套餐或者食满60蚊就可以喇!
{食尽旺角之中式 — 刘兴记生煎包专门店}
————————————————