2013-12-13
呢间系本人嘅饭堂,因为每个月都会去食几次,钟意佢平、靓、正,都曾介绍多个朋友去食,每个朋友试过后都钟意此食店。咁啱朋友今天系黄大仙区流连, 于是等我收工一齐食饭, 多D人食可以食多几款食品.水牛城辣汁烤鸡翼, 上枱后朋友已急不及待, 叉咗一只, 所以图片中得3只, 其实一碟有4只, 辣汁鸡翼名付其实, 辣辣地, 又有D甜甜地嘅蜜糖味.焗田螺, D薯蓉都好绵, D田螺好味, 但细粒咗D.焗猪扒饭系我至爱, 因为D珍珠米细细粒配埋茄酱已经好好味, 再加埋猪扒又软滑, 兼略带香茅味, 重要系碎上, 唔驶自己切, 所以我通常去10次, 当中有6-7次都会食此饭, 其余时间都会试吓其他嘢食. 迷你Pizza 好松软, 都算足枓, 但如果可以再多D芝士就最好.香辣意粉, 湿咗D, 可以炒干身D就好啦, D味辣咗小小, 如果小小辣都唔食得嘅朋友, 最好唔好叫此意粉, 海鲜冇雪味, D虾都好爽, 都算食得落口.铁板牛扒, 佢D牛扒好稔身, 黑淑汁好好味, 但我觉得此处铁板最好味系鱼柳, 因为朋友钟意食牛, 所以叫咗铁板牛扒.玄米炒饭, 略为淡味D, 同埋D海鲜好细粒, 所以食唔出有海鲜味, 但系饭就炒
水牛城辣汁烤鸡翼, 上枱后朋友已急不及待, 叉咗一只, 所以图片中得3只, 其实一碟有4只, 辣汁鸡翼名付其实, 辣辣地, 又有D甜甜地嘅蜜糖味. 焗田螺, D薯蓉都好绵, D田螺好味, 但细粒咗D. 焗猪扒饭系我至爱, 因为D珍珠米细细粒配埋茄酱已经好好味, 再加埋猪扒又软滑, 兼略带香茅味, 重要系碎上, 唔驶自己切, 所以我通常去10次, 当中有6-7次都会食此饭, 其余时间都会试吓其他嘢食. 迷你Pizza 好松软, 都算足枓, 但如果可以再多D芝士就最好. 香辣意粉, 湿咗D, 可以炒干身D就好啦, D味辣咗小小, 如果小小辣都唔食得嘅朋友, 最好唔好叫此意粉, 海鲜冇雪味, D虾都好爽, 都算食得落口. 铁板牛扒, 佢D牛扒好稔身, 黑淑汁好好味, 但我觉得此处铁板最好味系鱼柳, 因为朋友钟意食牛, 所以叫咗铁板牛扒. 玄米炒饭, 略为淡味D, 同埋D海鲜好细粒, 所以食唔出有海鲜味, 但系饭就炒得好干身, 好香.
题外话/补充资料:
此店每样食物都值得一试, 又平, 我觉得好食过快餐店, 又平过佢地. 其实重有咖哩牛腩饭及天使面都好好味,
所以去店最好多D人一齐去, 可以叫多D嘢食, 每样食D.