2017-11-26 689 浏览
星期六晚7点几入座,3位唔驶排队,入座率有8成满,星期六揾位食饭不妨考虑下。叫左个298唔收加一的二人特价餐,额外叫左个焗饭,3杯半价饮品。餐单如下:-小食拼盘(炸虾饼,手撕鸡海蜇,串烧猪肉,蒜蓉多士),正常份量,串烧沙爹猪肉猪肉都几嫩,不过个沙爹好甜无沙爹味,其他小食不失不过。-冬阴公虾汤,小小辣汤偏甜,味道都ok-地道家乡粉丝海虎虾煲,大大煲,有几只开半的虾,一上菜闻到好香的香料味,猪腩垫底,有肉桂有葱,我觉得味道比较中式,味道几好!-无骨海南鸡,呢个抵赞,好滑好嫩唔鞋口,加埋个酸辣汁好开胃-泰式蟹肉炒饭,份量一饭碗唔多,蟹肉是罐头(?)蟹肉,味道同系屋企炒既蛋炒饭无分别。-黄咖喱芝士海鲜焗饭,好失望,无咖喱味得个甜字,似葡汁但又唔够椰香,如果唔讲味道睇材料都ok丰富,有虾,尤鱼,青口,蟹柳,捞埋芝士勉强都可以ge-薄菏青柠梳打,喜欢酸的可以一试,本人就好钟意爆酸的口感-餐后甜点,应该是椰汁糕,唔会特别甜椰香都够,但感觉好似好稀,卖相唔错,但钟意浓滑椰奶味的会有dddd失望***见到餐厅门口有lunch ,tea time放题几十蚊一位超抵,openrice好似可以48元买券再平d
餐单如下:
-冬阴公虾汤,小小辣汤偏甜,味道都ok
-无骨海南鸡,呢个抵赞,好滑好嫩唔鞋口,加埋个酸辣汁好开胃
-薄菏青柠梳打,喜欢酸的可以一试,本人就好钟意爆酸的口感

***见到餐厅门口有lunch ,tea time放题几十蚊一位超抵,openrice好似可以48元买券再平d,去到下年3月,有兴趣可以试下。
***而家做紧星期一至日7折,不过已经特价ge餐就冇呢个offer啦
总结,呢个298既餐我觉得都几ok,口味偏甜既朋友可以一试,重点系易揾位,都几好坐,要试不妨趁呢段优惠期间试
2017-11-25