2017-10-24 79 浏览
刚好系荃湾食晚饭,醒起最近朋友有向我提起依间甜品店,我地食完晚就散步行过去。甜品店位置近大窝口一啲,但我就觉得荃新天地行去都好快,吾算吾方便!坐底时发现佢地都有几多咸食,其实系可以食正餐再加甜品既一间食店!由于我地都饱饱地,所以就拣左一人一碗糖水。见到佢地有芋圆既糖水,亳不犹豫甘拣左。芋圆紫糯米 $32芋圆份量吾算好多但对于当时晚餐过后我觉得系足够。芋圆烟韧q弹,几吾错!原来紫糯米配都几搭㖞!如果下次晚餐完想食芋圆都可以嚟再食!朋友点左燕窝炖甜椰甜椰就系炖椰奶加蛋白,本身仲以为系椰子啫喱添,甘样变相就更正啦!甜椰吾会太甜,奶味都好重,燕窝系面,女人最爱啊!店入面都几多位,几岩一班人宵夜gathering~
芋圆紫糯米 $32
芋圆紫糯米

朋友点左燕窝炖甜椰
燕窝炖甜椰
店入面都几多位,几岩一班人宵夜gathering~