2019-09-06 2157 浏览
第一次系1晚饮左4款Sake😳平时饮几杯,已经有点头痛......但今晚我好叻呀🤪越饮越清醒,相信系因为呢度既清酒🍶纯度唔错👍🏻呢度有驻场俐酒师,会先了解客人的口味喜好,然后再介绍!可能就系导致我越饮越精神既关系😂完全配合我嘅口味!成间餐厅有成三百几支既清酒,要试哂咁多款真系要1日1支先得😆我手机就黎无电,餐厅仲有手机充电服务架我今晚饮左4款,口味由neutral至辛口,每一款都饮到纯度好高,所以就算所介绍既辛口一啲都唔难入口❤️除左sake既质素高之外,食物一啲都唔差🤩「免治鸡肉捧」当中既软骨好爽脆,就算冻左都仲好好食,而酱油好有港式瑞士汁既味道,唔会得个咸字!「烧油甘鱼鲛」呢个食落会令我有「叮」一声!首先唔会一夹啲肉就好散👍🏻其次系烧到块鱼皮好脆,亦保持到滑溜既口感😋😋真心推介刺身好新鲜讲到海胆...我对海胆既腥味特别抗拒的!但今晚食既呢个加拿大海胆,令我有刮目相看系香港从未见过咁结实既海胆,唔会出现一part既迹象,重点系唔会有强烈既腥味超好食赤贝刺身每次去亲食日本野,呢个一定系我既必选赤贝够新鲜就已经好好味三文鱼他他沙律配左柚子dressing, 味道超refreshing鳗鱼盐
我手机就黎无电,餐厅仲有手机充电服务架

除左sake既质素高之外,食物一啲都唔差🤩

「免治鸡肉捧」

刺身好新鲜
超好食

赤贝刺身
每次去亲食日本野,呢个一定系我既必选
赤贝够新鲜就已经好好味

三文鱼他他沙律
配左柚子dressing, 味道超refreshing

鳗鱼盐烧

烧鸡泡鱼干
质感好soft,唔会烧得好干

呢度不论Sake还是食物,都令我赞不绝口!!!
2019-09-05
  • 烧油甘鱼鲛