2023-07-17
最近喺中环苏豪区发现咗一间英式酒吧𝗧𝗵𝗲 𝗚𝗹𝗼𝗯𝗲。行入嚟酒吧,彷佛身处于英国,九成嘅顾客都系外国人,独特嘅氛围令人好似身处异地。𠮶日正好有榄球比赛,我哋一边品尝美食,一边观赏比赛,气氛真系好热烈🍻 酒吧嘅手工啤酒更系一大亮点,无论系香港本地制作嘅,定系嚟自世界各地嘅,都值得好好品尝。而最令我惊喜嘅系,呢度嘅食物质素出众,唔单止卖相精美,口感更系令人惊艳👍𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥👍 𝙃𝙖𝙢 𝙃𝙤𝙘𝙠 & 𝙍𝙚𝙙 𝙇𝙚𝙞𝙘𝙚𝙨𝙩𝙚𝙧 𝘾𝙧𝙤𝙦𝙪𝙚𝙩𝙩𝙚𝙨呢系一道英式经典小食,配上Pale Ale Mustard,味道恰到好处👌 猪小腿肉同红莱斯特芝士嘅组合,制作精巧,每一口都可以品尝到独特嘅口感。芝士有拉丝效果,同猪小腿肉嘅味道相互融合,既唔过咸亦唔过淡。👍 𝘼𝙪𝙨𝙩𝙧𝙖𝙡𝙞𝙖𝙣 𝙇𝙖𝙢𝙗 𝘾𝙝𝙤𝙥𝙨羊架烹调得啱啱好,搭配Mint & Pistachio Pesto,味道更加丰富。羊架嘅羊味浓郁,同酱料完美融合,另外,千层焗薯嘅制作都好用心,口感细致。📍The Globe中环苏豪嘉咸街45-53号地下A号舖
𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥
👍 𝘼𝙪𝙨𝙩𝙧𝙖𝙡𝙞𝙖𝙣 𝙇𝙖𝙢𝙗 𝘾𝙝𝙤𝙥𝙨