2014-03-06
好难先约到班同学, 原本想去食UCC或者SchoolFood, 但系两间都无得订台, 惊星期六晚铜锣湾要等好耐. 所以决定转战可以订台的Wired Cafe. 其实已经唔系第一次食Wired Cafe, 每次想揾个地方坐得舒服而又唔需要系街日晒雨淋就会来希慎揾食。夜晚个光线好阴暗, 好适合吹水, 虽然佢地话个半钟交台, 但系我地坐左成四个钟都无人讲我地, 可能今晚呢度出奇地唔full.个薯角好正, 好大块, 炸野永远都系香口, 不过加埋个酸酸甜甜的cream (怀疑系cream+salad sauce), 会食到停唔到口。凯撒沙律就一般般啦, pama ham pizza都好脆, 但系就好唔体贴甘无切开, 食得好狼狈下。而个咖哩炸鸡饭都几好味, 典型日式咖哩, 偏甜但唔会太漏, 炸鸡都系香口野, 基本上都可以一试。食物我就觉得唔系特别出众, 但亦唔会令你失望, 反而饮品就有点惊喜, 不俗。我地分别叫左green tea latte, lassie 同 iced mocha, green latte 同mocha个拉花好靓, 又系相机饮先! 我净系饮mocha, 但都几有咖啡味, 朱古力
个薯角好正, 好大块, 炸野永远都系香口, 不过加埋个酸酸甜甜的cream (怀疑系cream+salad sauce), 会食到停唔到口。凯撒沙律就一般般啦, pama ham pizza都好脆, 但系就好唔体贴甘无切开, 食得好狼狈下。而个咖哩炸鸡饭都几好味, 典型日式咖哩, 偏甜但唔会太漏, 炸鸡都系香口野, 基本上都可以一试。 食物我就觉得唔系特别出众, 但亦唔会令你失望, 反而饮品就有点惊喜, 不俗。我地分别叫左green tea latte, lassie 同 iced mocha, green latte 同mocha个拉花好靓, 又系相机饮先! 我净系饮mocha, 但都几有咖啡味, 朱古力都唔算太甜。饮品卖相好ok.