2018-01-30
同朋友仔揾地方吹水食野,谂住揾间可以hea下既。尖沙咀周围行啲cafe都系大型连锁店⋯⋯呢间啲位虽然系木制,枱与枱之间都唔算阔落,舖仔细细算装修几好,就黎试下。Menu唔算多野食,叫左个All day breakfast同黑松露意粉,食品味道正常,略嫌意粉同菇太软身松露味唔够。咁cafe既野食一向都唔会好突出,咁就评下饮品。叫左杯flat white同 Earl Grey Chocolate两杯个拉花都系差唔多样,flat white 奶味ok够滑身。Earl grey chocolate,见到佢地有部机搅住个朱古力酱先叫既。但系可能天气冻又无暖杯,同埋冲啲earl grey落去果时拉得唔够高,啲朱古力浴唔晒,茶未唔出朱古力味又唔浓。其实间野响重庆地库,空气应该唔算流通,但一啲都闻唔到有咖啡味从店漂出来😶饮品价钱品算贵,三十几蚊有交易。食品就反而要80左右😐性价比一般,人流多,胜在无赶我地走