2019-07-13
今日陪朋友出席一个俄罗斯旅游讲座,主办单位拣左呢间coffee shop,每个入场人士仕都要帮衬一杯饮品,饮品50至110一杯茶或手冲咖啡,见到价钱已经呆一呆。朋友拣左一杯绿茶Latte($54)味道ok不过不失但唔系好甜,但真系无咩特别。一保堂,极上焙茶($50)买的时候写明可以refill一次,嚟到杯嘢真系一个纸杯装住杯茶咁啰。想讲系我出去refill佢居然话太多客所以几乎拒绝话无得refill,后来佢叫我等佢做哂啲客之后再帮我refill, 后来佢又话无哂茶叶所以俾左杯冻嘅俾我。最失望系场地太细,坐位得10张左右,虽然不是店方问题,显然系主办单位拣错地方,安排不周,首先位置太隔涉,交通不便,行过嚟无遮无挡行25分钟先到,仲要店铺冷气不够,做嘢超慢,最令我反感及可笑是叫佢个喇叭音量熄左佢或较细啲,因为完全听唔到讲者讲嘢,佢居然话佢要留番啲音乐俾佢啲客,可笑嘅我唔系你啲客咩?我都系无折扣优惠行到身水身汗嚟到贵店用50蚊买一杯纸杯装嘅热茶咋,难为其他客人个个手持一杯冻饮企系到听。
朋友拣左一杯绿茶Latte($54)
味道ok不过不失但唔系好甜,但真系无咩特别。