餐厅: 百樂潮州酒家 (時代廣場)
资讯:

2015-02-19 2267 浏览
情人节当日,下午同女朋友叹个靓茶啦 由于我地买左戏飞系铜锣湾时代广场睇戏,咁我地就决定系时代广场揾间酒楼叹茶了 去到时代广场10楼,发现有间名叫百乐潮州酒楼,望入面环境清静,地方高贵, 于是我同女朋友就入去试下啦。 场景美丽,华丽既灯饰。1。春风得意肠:我同女朋友都不约而同地谂,系咩来架 我女朋友谂谂下,佢话应该系炸两肠。 点知真系炸两肠来架,女朋友巧叻啊 。讲返春风得意肠,炸两炸得好脆,又香口,肠粉仲超滑添。 2。百乐虾饺皇:虾超大只啰又弹牙 又新鲜,皮又薄,这个超正 3。糖醋伊面:感觉好特别 伊面点d糖,点d醋来食,伊面硬左d,算ok啦 4。潮式糯米卷:热烘烘的,软绵绵,糯米花人好美味。 5。X O酱蒸凤爪:好重X O酱味 凤爪好淋又赵口 ,用X O酱调味非常好 ,有少少辣。6。蜜汁叉烧包:包巧松软,好有口感,加入美味既叉烧,正爆。 7。上汤牛肉球:上汤好清甜,牛肉球好淋,牛肉配上清汤,别有一番风咪。 8。蟹籽鲜虾烧卖皇:有蟹籽,半肥瘦猪肉,肉质弹牙,好有口感。 9。豉汁蒸排骨:排骨美味鲜甜,多肉又淋,唔会话好大旧骨无肉啰,唔错唔错
情人节当日,下午同女朋友叹个靓茶啦
于是我同女朋友就入去试下啦。
场景美丽,华丽既灯饰。
春风得意肠
1。春风得意肠:我同女朋友都不约而同地谂,系咩来架
我女朋友谂谂下,佢话应该系炸两肠。
点知真系炸两肠来架,女朋友巧叻啊
。讲返春风得意肠,炸两炸得好脆,又香口,肠粉仲超滑添。
百乐虾饺皇
2。百乐虾饺皇:虾超大只啰又弹牙
又新鲜,皮又薄,这个超正
糖醋伊面
3。糖醋伊面:感觉好特别
伊面点d糖,点d醋来食,伊面硬左d,算ok啦
潮式糯米卷
4。潮式糯米卷:热烘烘的,软绵绵,糯米花人好美味。
xo酱蒸凤爪
5。X O酱蒸凤爪:好重X O酱味
凤爪好淋又赵口 ,用X O酱调味非常好
,有少少辣。
蜜汁叉烧包
6。蜜汁叉烧包:包巧松软,好有口感,加入美味既叉烧,正爆。
上汤牛肉球
蟹籽鲜虾烧卖皇
豉汁蒸排骨
9。豉汁蒸排骨:排骨美味鲜甜,多肉又淋,唔会话好大旧骨无肉啰,唔错唔错。
题外话/补充资料: 无论系食物,场景,场地,服务,我都系比100分,但价钱比起一般既酒楼,系贵好多。两个人食左$5xx。
2015-02-14
庆祝纪念