2022-09-16 178 浏览
嚟到长沙湾试下cafe 个名几有型 叫Contrast 拣咗个沙律 多士 同埋窝夫 一杯热朱古力一杯冻抹茶沙律 喱个望落好丰盛 颜色同份量都好吸引 溏心蛋藜麦牛油果同沙律菜同洋葱 混合起酱非常清新又健康 主要依靠蛋黄心同酱汁调出清淡嘅新鲜蔬菜味 多士 依个听落又新奇又吸引 但满心欢喜佢切开后会爆沙嗲汁同片片牛肉 但事实系切开非常干只有牛肉碎片 食起嚟无沙嗲味只有满口油腻感 炸到好油嘅一块多士 只剩䶢味 连埋炸过嘅粟米片 根本唔夹 系失败之作 想饱肚可以一试 因为实在太油腻 食一旧都觉济窝夫 窝夫标榜糯米 事实佢都系几烟韧 但表面唔够脆 食落似一个软熟嘅面包 味道普通 因为竹碳其实我都唔知系咩味 要配搭佢啲忌廉 雪糕 士多啤梨酱嚟食 欣赏佢嘅忌廉 打到企身又幼滑 仲好浓奶味 支牛奶雪条都系浓厚奶味 唔系一旧冰嘅质感 有轻轻嘅烟韧口感 唔错 如果可以改良下旧窝夫 做返外脆内烟韧会吸引好多嘢饮朱古力同抹茶都系正常发挥应有嘅水准 两杯都好浓郁特别朱古力真系好似热溶咗块朱古力咁 正整体而言 好普通嘅一间cafe 味道普通 环境唔算阔落 自助形式服务 作为一间cafe 佢话想俾人chill感就做
嚟到长沙湾试下cafe 个名几有型 叫Contrast

竹炭糯米窝夫

嘢饮
朱古力同抹茶都系正常发挥应有嘅水准 两杯都好浓郁
特别朱古力真系好似热溶咗块朱古力咁 正

整体而言 好普通嘅一间cafe 味道普通 环境唔算阔落 自助形式服务 作为一间cafe 佢话想俾人chill感就做唔到 因为环境所限同隔离枱太近 饮杯嘢倾下计都难 唔好话打咭 嘢食就唔会令人想再试 我自己就唔推介

流心蛋牛油果superfood沙律