2023-02-26 59 浏览
呢间个名咁得意既餐厅设计modern 又简洁 fusion越南料理色香味俱全 可以话睇得又食得呀 尼得呢度 冇可能唔叫《斑斓奶盖咖啡啤酒》🍺☕️超级超级好饮呀😭 估唔到清香既斑斓可以造成奶盖 再呷一啖冰冻既咖啡啤酒 成个口感丰富亦和谐 唔夸张 我会为咗呢杯嘢饮想再尼多次《越式惹味粟米条 》🌽 配左甜酸酱 切成细条状既粟米方便食用 加埋甜酸酱落去 惹味又清新!《差不多一尺虾》🍤 同个名一样只虾好大只 虾头膏好浓郁 虾肉爽口弹牙 配菜既炸芋头丝加埋开胃既酱汁 令人食唔停口 《惹火上身咸柠猪颈肉》猪颈肉本身油脂比例多 不过出面好多餐厅都会烧到佢又鞋又干 所以当我哋食度呢个肉质滑嫩而有肉汁既猪颈肉觉得有惊喜呀 而店员会现场贴火烧菠萝🍍唔系gimmick尼架 🔥烧过嘅菠萝多咗一阵炭火香味 新鲜菠萝又甜又多汁 可以解下腻《越南蟹肉酱配脆球饼》🦀呢个咁可爱既脆球似系渗入左尼泊尔嘅 Pani Puri 既元素 啖啖蟹肉可以放入卜卜脆既球饼或者青瓜上享用 系又得意又好味既小食《招牌金边粉》 系超饱肚之选 材料有油渣条 生牛肉 牛筋 牛丸 牛腩 牛尾 全都有齐 大满足 《富国岛知椰子奶冻》☁️🥥一上枱发现原

《越南蟹肉酱配脆球饼》🦀

《富国岛知椰子奶冻》☁️🥥一上枱发现原来佢识喷烟架 整件事好梦幻 睇真啲佢既设计系一旧浮云系蓝色既天空上飘浮 坚靓呀😍😍 冷静啲 先讲返个味道 浅蓝色椰子味既cream 肥嘟嘟既云系奶冻 底层仲有杨枝甘露 大满足!

整体来讲 越南菜嚟讲质素相当上乘 价钱合理亦有唔少fusion菜式嘅意外惊喜 真系好值得再访❤️