2018-01-01 360 浏览
装修左几个月终于开张,衬今日假期去试下。大约一点半到,无乜人等,大约五分钟有位。叫左四个点心,一碟炒饭,一碟菜。最先上台既系碟炒芥兰,不过不失,份量偏细。不过佢由炒完到上台都一段时间,食落口系凉浸浸,完全唔热。 6/10 分。跟住上碟肠粉,又系冻冰冰,叉烧少得可怜,肠粉皮厚到呢。5/10 分。跟住炒饭,味道还可以,不过好似炒完成个钟先拎黎咁冻,大打折扣 。 6/10 分。然后上碟蒸排骨,味道可以, 7/10 分。跟住呢,等呀等呀等呀,等左成半个钟,追左十次八次,虾饺同凤爪都无影,顶唔顺鸟,连点心都上得咁慢,服左佢。要知道天寒起冻去酒楼食个午饭,如果碟碟野都冻到雪条咁,咁我不如食三文治啦仲三份二添,今日五样野埋单 $255,唔算平。如果你唔系门口有几个抄牌位,睇怕挨唔到三个月。结论系,唔会再黎,宁愿远少少去元朗食,再见喇。

然后上碟蒸排骨,味道可以, 7/10 分。

结论系,唔会再黎,宁愿远少少去元朗食,再见喇。
2018-01-01