餐厅: 嶺南樓
资讯:

2024-11-15 597 浏览
岭南楼听个名都知系边度🤣曾听过这店的名字,今次特登从港岛入去饮茶。刚好去到开门不久,大把位拣,侍应都说随便坐,拣咗张近楼梯底近落地大玻璃窗的枱坐下,因楼底高,又挂住两幅对联,觉得书卷味浓。点心叫咗:蚝皇鲜竹卷、原笼马拉糕、鲜竹牛肉球、叉烧雪山包、香茜牛肉肠粉、特价$9.9芝士鲜虾炸春卷,另加套餐:1个点心并盘、小食浓汤浸菜心+雪菜火鸭丝焖米。点心不过不失,牛肉肠粉有d筋,芝士鲜虾炸春卷好脆但无乜芝士味。另外个雪菜火鸭丝焖米,d鸭丝就韧咗d及干咗d(无乜汁)。套餐个拼盘比较少点心。值得一赞就系$7一个茶钱就真系比较抵了。地方整洁,服务OK,有泊车优惠。饮完茶还可以落楼下个公园影返几幅靓相,有个这样的半天游都唔错。
岭南楼听个名都知系边度🤣

2024-11-12