2023-10-25
好耐都冇饮过茶,今日嚟到尖沙咀,见到呢间好出名嘅富豪酒楼,当然要黎试吓,位于美丽华商场嘅4楼,一踏入酒楼感到非常豪华又宁静,墙上面仲有好多名画,高雅的陈设,非常有格调今日叫咗几款点心,我都非常满意,全部都热辣辣,新鲜做起顺德鲮鱼球一放低就闻到果皮嘅香味,爽口又弹牙,肉质嫩滑,好香嘅鱼肉味道鲜虾滑肠粉$98,虾嘅份量非常多,每一只都好爽口,肠粉做到非常滑,又唔会太厚,配埋豉油一齐食,饱肚又好味瑶柱珍珠鸡,一笼点心有两只,非常热辣辣,鸡嘅肉质非常细嫩,味道甜美多汁鲜蟹肉小笼包两只$130,咬一啖肉汁已经流出,非常鲜甜,猪肉味有够香浓,细滑,小笼包嘅皮做到非常薄,容易入口,睇得出师傅用心制作香煎家乡金薯糕,外表有啲似萝卜糕,炸到外脆内软,仲金黄色,非常吸精, 有好香嘅甜薯仔味,一碟有三件,食完非常饱肚甜品( 蛋白杏仁茶)甜品非常热辣辣,好香嘅杏仁味道,入面仲有一丝丝嘅蛋白令口感增加,杏仁茶仲有美白去班嘅功效,非常受欢迎嘅中式糖水,味道又唔会太甜富豪酒楼系不容错失嘅餐厅,值得推介,会再来帮衬
今日叫咗几款点心,我都非常满意,全部都热辣辣,新鲜做起
顺德鲮鱼球
甜品( 蛋白杏仁茶)
富豪酒楼系不容错失嘅餐厅,值得推介,会再来帮衬