2015-07-11
登龙街呢几年变化都几大下两边的店舖转换很快而且地段上开始走向比较高级的感觉有新的大厦在兴建,在完成所以周不时都会过黎呢边见证转变同食下野(虽然呢个系主因) =P见街口呢间装修得好似几简洁但又几有休闲既感觉咁入左去食打开menu,见到应该系主食意大行菜但同时都有部份系无肉既菜式不过我地一于好少理,睇岩野食就叫最后叫左:香蒜辣椒白酒煮大蚬($108)上到桌见到都几大碗下,不过唔明点解叫大蚬 = =同平时就咁叫既蚬一样,隔离跟意粉个D大只过我地一部不过食落都唔错,无食到有沙但食到底有D 无煮开晒,呢个有少少失望 各式意大利风干火腿、香肠、水牛芝士拼盘($148)火腿方面都有水准,不过呢到就无辣肉肠片同埋食落都唔会好油同咸水牛芝士同蓄茄可以食完肉片之后清一清个口另外有个醋俾俾左我地(虽然真系唔系好知做咩)香煎蟹肉饼配烤红椒香蒜蛋黄酱($118)呢个蟹肉真系好好食蟹肉拆碎做成个饼,配埋上面D沙律菜好夹而且入口仲有蟹肉香同蟹肉丝既口感可以唔配酱都好好食 迷迭香烤法国春鸡($188)春鸡表现唔错,鸡肉唔会煮到粗晒不过好似唔系好上到香料既味配菜上都好丰富,有薯仔、菇、露荀
两边的店舖转换很快
而且地段上开始走向比较高级的感觉
有新的大厦在兴建,在完成
所以周不时都会过黎呢边见证转变
同食下野(虽然呢个系主因) =P 见街口呢间装修得好似几简洁
但又几有休闲既感觉
咁入左去食
打开menu,见到应该系主食意大行菜
但同时都有部份系无肉既菜式
不过我地一于好少理,睇岩野食就叫
最后叫左:
香蒜辣椒白酒煮大蚬($108)
上到桌见到都几大碗下,不过唔明点解叫大蚬 = =
同平时就咁叫既蚬一样,隔离跟意粉个D大只过我地一部
不过食落都唔错,无食到有沙
火腿方面都有水准,不过呢到就无辣肉肠片
同埋食落都唔会好油同咸
水牛芝士同蓄茄可以食完肉片之后清一清个口
另外有个醋俾俾左我地(虽然真系唔系好知做咩) 香煎蟹肉饼配烤红椒香蒜蛋黄酱($118)
呢个蟹肉真系好好食
蟹肉拆碎做成个饼,配埋上面D沙律菜好夹
而且入口仲有蟹肉香同蟹肉丝既口感
可以唔配酱都好好食 迷迭香烤法国春鸡($188)
春鸡表现唔错,鸡肉唔会煮到粗晒
不过好似唔系好上到香料既味
配菜上都好丰富,有薯仔、菇、露荀
题外话/补充资料:
基本上餐厅食物表现中规中则
不过服务上唔系好配合
可能系想俾客人静静地食下野
但店员见到食晒D 野都唔会主动收一收野
同埋水杯见到无晒水都唔系好理 = ="
见佢企左阵系前面唔理...要主动麻烦佢加一加