餐厅: The Trafalgar Brewing Company
资讯:

2017-06-10 136 浏览
今日系旺角行街揾食,发现闹市中有间门口好英伦风既餐厅,一于试下啦有set dinner食, 我地四个人叫左2个set再散叫首先系跟set dinner既沙律先送到, 份量都几大下, 好多餐厅跟set既沙律都唔会好大份, 而且入面都有几多料, 沙律新鲜!跟住mains course 既rib eye steak送上啦, 先讲跟餐薯角超脆, 热辣辣, 再殷主角rib eye steak, 非常大份之余仲有好香既牛肉甘香,我地叫左5成熟,刚刚好!另一mains course salmon steak都送到, 先要赞一赞个汁, 同三文鱼好夹, 唔会觉得好腻既感觉,反而有三文鱼鱼香味!几好食!我地散叫左个trafalgar burger, 一黎到大家都哗一声!好多层呀!薯条非常可口!一食再食, burger份量足料!汉堡非常厚切!味道方面非常惹味!我地仲叫左个猪手, 份量一样都系唔需要多讲, 重点系个猪皮炸得超脆又唔会咬唔到, 仲好淋添!水准之上!我地叫左个小食炸鸡粒!好惹味而且鸡肉好滑,亦唔会觉得炸完油淋淋!好好食!叫左个seafood risotto, 份量好多下, 青口鲜甜, 系新鲜青口黎

有set dinner食, 我地四个人叫左2个set再散叫

我地叫左5成熟,刚刚好!

叫左个seafood risotto, 份量好多下, 青口鲜甜, 系新鲜青口黎!会俾你拣想要蕃茄汁定白汁!好细心

仲叫左个小食俾友人一边睇足球直播一边食既墨西哥粟米片, 非常足料!酱料超夹, 点完一块又一块!

点可以黎到唔饮酒先, 店员推荐GOLDEEN MUSHROOM , 唔错!

总括黎讲, 本人平时好少会系旺角既餐厅寻到宝, 大多数都好伏。但是次误打误撞情况下去左呢间餐厅, 果然一个晚上都惊喜万分。首先呢间餐厅既员工系非常非常有礼貌, 当时餐厅都爆场, 但佢地都会尽量满足客人要求, 系旺角呢D人流咁多既地方, 好多餐厅都会为左工作既效率而忽略左基本服务业应有既态度, 但呢间餐厅却可以两者兼顾, 上菜效率非常高, 而且每碟菜式都系热辣辣送上, 加上份量又大, 重点系价钱非常合理!可以系旺角有一间如此高质素既餐厅, 将会列入我以后去旺角既名单中!再加上佢地有足球直播,而且食物质素相当高,诚意推荐俾大家!!!