2022-06-19 1304 浏览
之前晏昼已经食过佢嘅咕噜肉好好味,今次终于可以试下佢嘅鸡煲打边炉,之前同事讲个话家嫂份量嘅好大,唔使再加单已经好饱食唔哂,佢真系冇欺骗我。有小食,皮蛋好好味,但最中意佢嘅清酒煮蚬。鱼生份量唔多但算系唔错。 鸡煲本来拣左小辣但系望落去已知味道比较淡,侍应姐姐好好佢话要中辣先好食所以帮我地加返啲辣酱,跟住就似番样啦。讲起拉佢啲调味品真系好好味,唔系一般出边打边炉嘅调味品。至于饮品大部份都系佢地自家制嘅凉茶,唔太甜冇冰,自我感觉良好几健康🤭🤭。最后到打边炉,侍应姐姐建议是佢地嘅花胶汤底,佢咁好人即管试下,里面真系有大大旧嘅花胶,至于味道,我本身唔钟意饮汤所以都okay 嘅。打边炉食物超级多海鲜,每样都叫做新鲜,仲要任何海鲜都可以自己在翻吃唔洗加钱,真系超级抵食,海鲜有螃蟹,龙疐,珊瑚蚌,海虾,鱿鱼,蚝,花甲,鲍鱼,蛏子。除此之外肥牛同埋猪肉片都系可以任加任食,当然仲有平时打边炉会有咩配料好似饺子,丸等。食完仲有雪糕甜品。。。虽然我已经冇食甜品但系翻到屋企依然饱到唔识郁🤣🤣🤣