2022-09-02
#TGIF 落到中环 饮野当然基本啦🤩不过时间尚早 一于打个底 食返个dinner先😋#burger 🍔 系个唔错选择俾我search到 #ElectricAve 好似好吸引㖞🤤🤤去到 #嘉咸街 差啲就冲咗入间bar 到😂😂原来系隔离条楼梯上去😅😅好在朋友仔见到唔算好大 堂食有around 10个位都啦~有 #beefburgers & #chixburgers 拣我地拣咗个 #Classic2.0 $155#omg 虽然两块汉堡扒薄咗啲🤫🤫不过好鬼juicy 而且牛味浓👍🏻👍🏻个饱好软熟 个 #housesauce 好特别 有少少spicy 所以相对惹味另外仲叫咗个薯角#SpicedBoneMarrowWedges $70薯角上面洒上 #牛骨髓香料粉 呢个有惊喜👍🏻 唔驶点茄汁都好味~呢个组合 又点少得啤酒🍻佢地主要系卖 #doublehaven 嘅罐装饮品@doublehaven 系 #本地酒厂 有出 #精酿啤酒 同 #泷露果味汽酒 #DragonWater Beer 有四款 我地拣咗 #IPA 同 #PaleAle $60@前者麦芽味加上啤酒花 麦芽嘅蕉甜中和啤酒花嘅甘苦 后者相
不过时间尚早 一于打个底 食返个dinner先😋
#burger 🍔 系个唔错选择
去到 #嘉咸街 差啲就冲咗入间bar 到😂😂
原来系隔离条楼梯上去😅😅好在朋友仔见到
唔算好大 堂食有around 10个位都啦~
我地拣咗个 #Classic2.0 $155
#omg 虽然两块汉堡扒薄咗啲🤫🤫
不过好鬼juicy 而且牛味浓👍🏻👍🏻
另外仲叫咗个薯角
#SpicedBoneMarrowWedges $70
薯角上面洒上 #牛骨髓香料粉 呢个有惊喜👍🏻
唔驶点茄汁都好味~
呢个组合 又点少得啤酒🍻
佢地主要系卖 #doublehaven 嘅罐装饮品
前者麦芽味加上啤酒花 麦芽嘅蕉甜中和啤酒花嘅甘苦
后者相对易入口 酒精浓度亦较低 几款嘅麦味配合唔同嘅啤酒花 相对果味香味重啲
若女仕想拣甜啲 更易入口 第一款嘅 #TheLager 就啱你啦😉
医饱肚 打好底 LKF 见🥳🥳