2023-01-09
肥C9肥食记《饺子坊》平时肥C9好小会去荃湾个边,咁岩约左朋友系个边,紧系出动觅食先啦🤤🤤因为最近工作都比较忙,所以事前都无做功课,谂住边行边揾。无意中比我发现依间饺子坊,谂左阵,好似好耐无食饺子啦!一于入去啦😆我叫左双拼新鲜汤饺(韮菜饺+香菇饺),价钱都系$48咋吾算太贵👍🏻👍🏻另外仲加咗份青瓜同埋支豆浆,好大食咁午餐一个人都食咗$80😛😛所以肥系有原因的。讲返饺子🥟佢个皮系好烟韧𠮶种唔系软淋淋嘅,我个人来讲觉得呢种饺子皮比较有质感。馅料亦都味道刚刚好,本身都犹豫紧叫唔叫香菇饺,因为唔系间间香菇饺都做得好味🙈不过饺子坊呢个香菇饺又做得唔错香菇味好浓郁🤤另外韭菜饺识落都系好浓好香👍🏻👍🏻下次拉埋朋友一齐再试埋其他饺子先☺️
下次拉埋朋友一齐再试埋其他饺子先☺️