2024-10-27 292 浏览
🐯饺子的N种食法 ⭐️按「更多」睇详细食评😋懒惰二人组呢日去左旺角食饺子😂 呢间店舖店面细细,不过就俾我地见到原来饺子都可以有好多种食法架!🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟食物仲未些枱,我地坐响度等紧都闻到香味!《今次大锅啦(饺子锅物)8只》HK$ 68呢只系招牌饺子二。饺子唔算系郁十分胀卜卜。饺子味道系淡口味,点辣椒酱会好食啲。至于个汤,里面都有啲唔同既蔬菜配料,好似金菇咁。不过个汤就唔算太浓味喇,而且有少少流于表面,真系好似先煮熟个饺子,然后将佢放落啲汤度咁。不过有样要赞,就系佢可以keep到个温度。《泡菜芝士玉子烧饺子》HK$68我地点左一半加辣酱一半唔加。上枱时,店员会先点火!有辣酱既比较好食。原味既就中规中矩啦!芝士玉子烧口感同口味都几特别。不过就甜左少少!《日shake炸饺》 6只(和风海苔粉)HK$38呢个味道都系唔太浓味。本身谂住会crispy,不过食落口感就一般,少少似炸物放得耐潮气左既感觉?!《火焰醉鸡翼》6只 HK$52另一道上枱会点火既菜,卖相唔错!小心热呀!鸡翼食落会有啲苦味,所以会配埋柚子糖酱去平衡返个口味。🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟整体 ❤️食物
🐯饺子的N种食法 ⭐️按「更多」睇详细食评😋

🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

食物仲未些枱,我地坐响度等紧都闻到香味!

《今次大锅啦(饺子锅物)8只》HK$ 68

呢只系招牌饺子二。

不过有样要赞,就系佢可以keep到个温度。

《泡菜芝士玉子烧饺子》HK$68
我地点左一半加辣酱一半唔加。
上枱时,店员会先点火!

有辣酱既比较好食。原味既就中规中矩啦!
芝士玉子烧口感同口味都几特别。
不过就甜左少少!

《日shake炸饺》 6只(和风海苔粉)HK$38
呢个味道都系唔太浓味。

《火焰醉鸡翼》6只 HK$52
另一道上枱会点火既菜,卖相唔错!
小心热呀!
鸡翼食落会有啲苦味,所以会配埋柚子糖酱去平衡返个口味。

🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
整体
❤️食物味道方面,饺子本体口味偏淡,不过胜在花款多,好多都几有特色,而且价钱唔贵!性价比算系唔错!不过如果味道上面可以有少少调整会更好,始终个饺子先系本体。
💚环境方面,店面细细,墙上都贴左好多唔同动漫既海报,有年纪活力既感觉。
💛服务方面,员工都系年轻有活力,而家都有礼貌。要攞位既朋友,记得要先同店员讲低人数,拎左号码先排队呀!

Rating:
懒惰鼠😻😻😻
懒惰虎 🤩🤩+0.5

📍三一饺子
旺角通菜街71号地舖

⏰营业时间:12:00-21:30
💰人均消费:$113
#懒惰在香港 #lazifooday #香港美食  #香港饺子 #旺角餐厅 #旺角美食 #hkfoodie #hkfood #食在旺角  #mkrestaurant #hongkongtravel #旺角女人街  #香港好去处  #香港旅行 #香港特色 #留港消费