2021-04-12 41 浏览
好耐都冇出去食饭,今日就约左朋友去旺角一间新开嘅火锅店,上到去里面好大好阔落,装修得好有古式古香感觉,我地坐定之后,店员相当有礼貌行过黎,主动话我地知打左咭后就会有杞子圆肉菊花茶或洛神花茶送,非常亲切我地点左个招牌汤底,尚膳养颜美人锅,里面有乌鸡,桃胶,圆肉同其他药才,呢个汤底果然系冇介绍错,汤底好鲜甜,桃胶好软身,圆肉好甜👍👍直得再试火锅配料,我地点左,手切牛肉,一口牛,生蚝,蚬肉,牛骨髓同手打丸,2款牛肉口感一流,肉质好松软,肥瘦色中,一D都唔硬,生蚝好大只,估唔到有一只手咁大,仲好有蚝嘅鲜甜味,蚬肉好爽,又大只完全冇沙好甜,最有惊喜就系,估唔到可以食到咁新鲜嘅牛骨髓,正,最后就系个手打丸好弹牙,真心讲句,呢间火锅店所有食材真系好新鲜,完全冇雪藏味