2024-08-10
难得朋友今日得闲,约埋一齐食午餐。一于同佢去土瓜湾揾嘢食,见到有间舖叫「遇见您」个名都几特别,原来系西式咖啡店,仲有西式糕点,一于入去试下。坐低睇下个餐牌见到唔止有西餐食,仲有中餐的,啱晒我哋要求。我叫咗烟三文鱼黑松露芦笋炒饭($78)上枱就闻到黑松露嘅香味,烟三文鱼份量都好多,芦笋炒得爽脆,米饭粒粒分明又够干身,足料又好味。朋友叫咗芝士鲜茄焗厚切猪扒饭($98)即叫即焗,要等15至20分钟,炒饭底有洋葱和鸡蛋,猪扒切开一条条比我哋方便食用,而且肉质松软,新鲜番茄加上芝士和酱汁,越食越开胃。又叫咗自家秘制火山骨(细份$88)上枱嘅时候都估唔到咁多,一共有四大件,每件都有好多肉,店家好细心,畀埋手套可以用手将火山骨啲肉撕出嚟,肉质软淋,非常惹味。装修企理干净,坐得好舒服,店员又有礼貌。听到店员同食客倾计,感觉好亲切,食客应该住喺附近,经常嚟光顾。我都觉得味道唔错,值得推介。📍遇见您土瓜湾漆咸道北423-433号怡辉大厦地下1号舖
坐低睇下个餐牌见到唔止有西餐食,仲有中餐的,啱晒我哋要求。
📍遇见您
土瓜湾漆咸道北423-433号怡辉大厦地下1号舖