cafe位置比较隐蔽,未必多人会经过,但cafe设计非常用心,有棵大树是其标志!冇谂过一间cafe除咖啡外都有多款食物选择,共叫左香草烤鸡半只、脆炸鱿鱼、白酒蚬肉意粉,一杯午夜抹茶、柚子抹茶梳打,仲有3款甜品(仙人掌、Taro cheesecake和树皮柚子挞。)整体比我想像中好,蚬肉意粉冇咩特别,但被隔离枱叫既虎虾意粉吸引多d🥰,虎虾好大只。脆炸鱿鱼松脆弹口;烤鸡肉好滑嫩,呢个必点👍🏻,但皮就咸左少少,香料可以不用落太多😅。最吸引我喺甜品,苔玉应该最受欢迎,所以去到已售罄,但另外叫既仙人掌,我朋友好喜欢佢底部既朱古力脆脆挞,好味😋,我就喜欢Taro cheesecake,很滑很香,如果芋泥厚身多少少味道会更出!两杯饮品我喜欢午夜抹茶,抹茶味道浓但又有咖啡味,层次分明,外观都好靓!最紧要价钱算抵食!正式开业后会再来!
2023-02-13
  • 烤鸡、各款甜品、午夜抹茶