2022-09-07
🙋🏻♂️饿底探员今日去咗中环调查呢间泰式cafe,餐厅以森林为主题,喺闹市嘅丛林用餐感觉好chill好relax🥭🧊芒果乳酪叠叠冰 $118📸表示个叠叠冰外围由好多粒芒果乳冰砌成,面头铺满椰桨,仲有原个芒果用支雪条棍插住好似条芒果雪条咁放咗喺个叠叠冰顶头,卖相吸睛到一个点🙋🏻♂️表示呢个叠叠冰好大碗,要由个顶条雪条慢慢开始食起,个芒果食落唔酸好juicy,之后食个芒果乳酪冰,食落口感好绵密,好香芒果味,食咗几嚿冰之后会见到有糯米饭,系惊喜嘅,呢个叠叠冰系upgrade版嘅芒果糯米饭,好味又够特别🇹🇭🧋泰式奶茶 $42📸表示杯奶茶上面有粒斑兰冰,另外仲有个玻璃樽装住啲奶茶可以refill,成个presentation好grand好igable🙋🏻♂️表示杯泰式奶茶饮落茶味醇厚香甜,味道好正宗,感觉好似去咗泰国一样,饮完想即刻去做返个spa,舒缓下思乡嘅心情😂📈吃货指数😋好味度 8/10🔙返啅度 8/10
🥭🧊芒果乳酪叠叠冰 $118
📈吃货指数