2019-01-03
2004 浏览
同同事之前食过, 觉得几好食而且又好快送到, 所以决定再食. 但今次真系好伤心. 明白天气冻, 会多左人叫外卖, 唔介意等下, 但我地都1点半先叫外卖, 相信唔会太忙, 但都等左个几钟D野食先送到黎. 问题系, 打去问既时候, 对方过等多5-10分钟, 结果等多半个钟多D先送到, 期间同事们只能不停咁食零食充饥.好喇, D野食终于黎到, 发现6个餐入面, 有3个系送错左, 打去问点解. 点知对方一句唔好意思都冇, 净系话今日生意太好, 咩都卖晒, 所以有咩送咩, 你叫D同事自己倾掂去喇. 当下心谂, 你咁都得? 生意好系好事, 但你D衰卖晒, 系米都应该要话俾个客知等佢自己拣返? 觉得麻烦, 宁愿你帮个客拣都冇问题, 咁都至少通知返个客呀. 又唔通知, 送外卖个同事都冇讲到, 咁如果个客有食物敏感, 食左你帮佢点既餐, 你地系米会负全责先? 就算个客冇食物敏感, 都有义务同个客讲声. 或者个客打黎问, 都讲声唔好意思, 而唔系叫个客自己倾掂数. 食物系唔差, 但服务态度唔得, 真系要改一改.
食物系唔差, 但服务态度唔得, 真系要改一改.