2022-12-10 984 浏览
叫左一个三𩠌饭,选择分别系回锅肉、红烧豆腐、麻婆豆腐,阿姐依照以上次序勺𩠌落我个饭,勺𩠌俾我之前,佢事先话事「你要多饭呀?」,眼见饭既分量特多满满占6.5/10,佢就随即勺𩠌俾我,第一个𩠌佢只勺了分量少之又少既几片菜,简直好似食剩既𩠌尾咁,我立即问「唔系咁少呀嘛?」,阿姐话「$8一个𩠌你想点呀?」,我叫阿姐俾多少少我,先真系俾多‘’少少‘’我,第二个𩠌更加唔洗问,都系得几片红烧豆腐(3-4片),我已经费是同阿姐嘈,只有最后的麻婆豆腐分量是能够接受。回到家发现回锅肉系得几片菜同两片无肉食既肥猪肉薄片,味道是好的,可惜除左饭系热之外(买既时候见到饭有热到出烟),其他𩠌系冻的。以下相片系因为我好肚饿食咗啲先影,啲𩠌是我翻开摆放,仅供参考。返到屋企医完肚之后之后真系成肚气,翻查OpenRice食评,跟之前的评价大相迳庭,未知是否相隔接近一年及因为通帐关系。个汤我唔建议加,其实如果用心做的话,唔需要用咁既价钱吸引食客,料俾足的话,食客$4x两个𩠌饭都肯俾。最后要重申,饭既分量俾足多多大份既你,饭既分量可以令你觉得饱肚,可惜啲𩠌既分量分配少之又少由阿姐话事。原本都无谂住写食评,可惜实在忍唔住(不只

原本都无谂住写食评,可惜实在忍唔住(不只一间食店),倘若再有下次,希望我可以写既系好的食评。