2018-12-23 595 浏览
听到好多呢间新餐厅的 comment,有好有坏,今日终于的起心肝来试试,但因为午餐在另一间餐厅食得太饱,所以将晚餐改为 Happy Hour,今次试住嘢饮先。行楼梯落到来 basement,餐厅气氛唔错,因为同 hostess 讲明净系饮嘢,所以被带到吧枱,张櫈都几细张,我地两个女子都唔算肥,但坐得唔系几舒服。七点半前都有 Happy Hour,指定饮品每杯 $50,朋友叫咗白酒,我不嬲都唔好酒精,所以叫个 waitress recommend 一杯无酒精饮品俾我,我最后拣咗杯 Passion Fruit Mocktail. 饮品未整好之前 bartender 奉上佐酒小食,同其他餐厅或酒吧好唔同,系花生加猪皮,猪皮唔知系自家炸定系攞货返来,anyway,好硬,唔酥脆,麻麻地。我杯 Mocktail 随后送上,望落无乜特别,好清好似现成买的果汁咁样,但饮落又几好饮㖞,好 fresh 又唔会太甜。餐厅楼底高,唔算嘈,倾到偈,我地饮咗两个 round 就走了,下次再来试埋啲 food.

2018-12-20
$100 (其他)