2018-01-25 277 浏览
之前都系去太子𠮶间凤城, 今次我地黎到红磡凤城, 睇下系咪都一样咁好先~红磡凤城地方比较大,一层过, 酒楼黎讲唔算得上大… 但座位编排上有悉心安排过, 系一张圆枱一张方枱咁放, 原来咁样会坐得比较舒服, 唔洗同隔离枱痴到贴一贴, 赞!!!小杬鲮鱼球- 炸得刚刚好, 保留返咬落去𠮶下嘅鲮鱼球口感. 个灵魂~蚬芥汁咸味适中香味浓… 48有8粒, 比我想像中多, 又抵食又好食!!凤城高汤炸粉果-系我每次黎都必点嘅!! 炸香左嘅粉果, 点左高汤,即时变得烟韧可口鲜虾菜苗饺- 水晶皮厚薄适中, 馅料丰富, 虾大大只, 绝不吝啬 香煎腊味萝卜榚- 好多茶楼都求其做, 但呢度做就得不油腻, 而且萝卜味够重, 唔会粉多过萝卜, 加上腊味香, 正呀!豉椒牛肉炒河- 都算够火喉, 湿少冇干炒咁多油, 普普通通, 都唔错!

凤城高汤炸粉果

鲜虾菜苗饺