2023-05-17
今日收工约咗朋友饮嘢,咁啱今日落雨餐厅室外座位唔开,坐咗喺室内。室内环境都唔错,都几舒服。由于饮酒倾偈,我哋叫咗少少嘢食。呢度都系轻食为主,咁啱今日冇寿司供应,所以我哋拣咗个cold cut同一个Pizza🍕▶️CHARCUTERIA ITALIANA $248呢个cold cuts platter 都几丰富,有Parma ham, salami, ham, cheese 🧀, sourdough toast。我觉得火腿最好味。Salami够晒咸香,Parma ham味道都几浓郁。▶️ PARMA PIZZA $188Pizza细细个有六小件,薄脆。两个人食啱啱好,送酒唔错。饮品试咗几款。▶️BALSAMIC & STRAWBERRY $80饮品有甜醋味,味道酸酸地,仲有士多啤梨香。加埋梳打几爽。▶️LAVENDER LEMONADE $90有黑莓、柠檬汁、薰衣草糖浆及梳打水。味道酸酸甜甜,几开胃。▶️ APEROL SPRITZ $110饮品橙色有夏日风情感觉,酒味都几香浓。▶️洋甘菊茶嗌咗热嘅洋甘菊茶,消滞一下。
▶️CHARCUTERIA ITALIANA $248
▶️ PARMA PIZZA $188
Pizza细细个有六小件,薄脆。两个人食啱啱好,送酒唔错。
饮品试咗几款。
▶️BALSAMIC & STRAWBERRY $80
饮品有甜醋味,味道酸酸地,仲有士多啤梨香。加埋梳打几爽。
▶️LAVENDER LEMONADE $90
有黑莓、柠檬汁、薰衣草糖浆及梳打水。味道酸酸甜甜,几开胃。
▶️ APEROL SPRITZ $110
饮品橙色有夏日风情感觉,酒味都几香浓。
▶️洋甘菊茶
嗌咗热嘅洋甘菊茶,消滞一下。