2012-07-08
这食评写既时间正正系我另一食评皇室甜品之后, 或者可以讲因为朋既老婆系咁讲话想食甜品所以系等位时就去食甜品, 所以以几饱既肚去食lee间食店. anyway, 对我呢只肥牛无影响来食之前已经听到lee间店既评价唔错, 所以都几多人排队, 有时候门口有无人排队, 都可以反映到间店好唔好食 就算之前已经食左甜品, 饱饱地, 不过难得同人出来食, 就叫多d唔同野来食, 食饱一点尽兴一点我地叫左好多野食, 首先来到既系焗蚝同鸡软骨, 个蚝落左好多蒜泥, 很香口, 但系内里既蚝好细只, 或者可能多蒜泥系用来盖住蚝细只吧? 不过味道唔错就是了. 无后悔~鸡软骨最初会以为系同其他串烧店咁会沾上好多浓郁既沙爹酱, 不过上牒既系没沾酱汁, 以香粉干烧既鸡软骨, 呢个真系我既至爱, 干身既鸡软骨特别爽口, 有咬劲, 香味浓郁, 如果系饮酒谈天既, 鸡软骨绝对系绝配~ 我叫左好多"草食系"会食既野, 冬菇系我必食既主菜, 佢地既菇都几香口, 拾到好处, 但是无好好味既感动, 只可以话普通以上, 鸡肶菇就只系一般, 大份多肉, 但系并无烧烤特有既特色..韮菜就比到我好感, 佢既韮菜系多左d楂, 不过并唔系佢地
韮菜就比到我好感, 佢既韮菜系多左d楂, 不过并唔系佢地既问题, 烧透了软身既韮菜, 内里有充分既汁, 应该系系烧既过程中有充分抹上足够既酱汁(本牛都烧过下串烧, 都知道韮菜点烧先好食), 浓郁好味, 系我暂时食过既烧韮菜中最好食既.
见到有烧西冷牛扒, 本牛紧系又来"食自己"啦~ wahahaha, 最初以为会好老好韧, 不过比想像中软熟, 肉味还可以, 价钱贵左d, 不过钟意食牛扒既人要试一下, 唔会令你失望
牛舌味道就有点令人失望, 厚切系好事, 不过食唔出烧烤特有既味道. 似系水灼既口感, 有点失望, 或者应该薄切之后香烧, 烧脆点的话应该更好食.
钟意食京葱既我当然唔小得佢~ 叫左两串, 佢地烧到佢软而香, 葱味唔算十分突出, 但系京葱既千层口惑我就好钟意~
另外仲有一点食物因为相片数量问题没法贴相, 就在这里简介下好了, 佢地既烧白鳝真系好好食! 鳝肉很厚, 可能因为鳝皮既油脂关系, 香味十足, 无骨, 可以大口大口食, 唔怕食鳝既都必试.
另外仲叫左个鸡肶同烧白果, 白果并唔好食, 应该只系白果唔识合就咁烧来食吧? 定系佢地烧得唔好食? 唔知啰....至于鸡肶, 很多肉, 在上面香浓既鸡皮很香口, 只是唔知系唔系香料落太多, 好咸, 连本牛都觉得好咸....食既时候要有心理准备.
整体来讲佢地既串烧水准算几高下, 只要你唔怕要等位, 真系推荐你去试下食, 另外同场有大大杯既德国生啤 (Hoegaarden), 饮起来很顺喉, 很大杯, 整体价钱比菅BAR饮油要平! 如想系有好多美味小食相伴之下畅饮, 可以考虑似店~