有一位好钟意食中菜嘅朋友就令到我多左机会食中菜第一次去到礼记 无论环境、服务都很优质在传统款式食物上加上创意🫖 玫瑰荔堂煌👉🏻系第一次饮到嘅玫瑰荔枝茶 好香嘅玫瑰和荔枝 清香比果香味重十分解腻 就算浸泡左好耐都唔苦涩🥢银芽肉丝脆面👉🏻本身只系想食下久违无食嘅邪恶炸面 无谂到可以咁打卡able 打完卡之后店员会帮手剪番好份脆面👉🏻热辣辣嘅铁板维持住面嘅热度 亦都欣赏佢分左酱令到面唔会咁快淋 本身钟意食有汁包围住但仲系脆嘅面 淋左我就会唔食👉🏻炸面和银芽肉丝份量好多 四个人share都够🥢怀旧凤梨咕噜肉👉🏻典雅嘅咕噜肉 盛载系一个好古式嘅容器到 望上去都已经加左分👉🏻咕噜酱嘅甜酸度适中偏酸 完全包围住香脆嘅炸猪肉 🥢特色三小碟三款前菜分别有👉🏻凉拌双耳:双耳好爽脆 系麻辣风味嘅惹味前菜 👉🏻酸甜话梅南瓜:钟意梅味必定会岩食嘅 南瓜系酸爽带甜 好开胃👉🏻木鱼花皮蛋豆腐:木鱼花第一次食到 好酥脆吊味 皮蛋和滑豆腐系无得输嘅前菜选择
有一位好钟意食中菜嘅朋友
就令到我多左机会食中菜
第一次去到礼记 无论环境、服务都很优质
在传统款式食物上加上创意

🫖 玫瑰荔堂煌