2018-02-20 203 浏览
系尖沙咀永安买完礼物,经过么地道就比一个巨大嘅酒柜吸引住。 店入面装饰以日本风为主,柔和嘅灯光加上阔落嘅座位,令人好放松。 疯狂购物完特别肚饿,同朋友 2 个人叫左好多野食有几样食完仲想食 生牛肉水菜卷配甜菜汁第一次试生牛肉卷,牛肉嘅肉同脂肪比例平均,雪花分布都平均,所以食落去唔会韧入面既菜夹左少少洋葱,食落有少少辣,加埋个甜菜汁偏酸甜,所以成个菜都令人几开胃。灸烧剑鱼松露押寿司令人最有惊喜,一般食寿司都系沾豉油同 wasabi,但呢个松露酱配上剑鱼估唔到甘夹,剑鱼本身肉白略带淡红色,味道唔系太重,唔似三文鱼或者吞拿鱼甘重既味道,所以个汁系好重要既灵魂少少既松露酱唔会覆盖剑鱼个味道,两者之间取得到平衡。另外个饭唔系普通既寿司饭,饭入面加入左 D 黄萝卜碎夹系中间,黄萝卜碎带有少少酸甜,令松露墙本身腻既感觉就减少左。重令平成个寿司多左一重口感,系软中带有少少脆,整体成个寿司都系值得推介 48 小时慢煮雪花牛小排汤底甜而不腻,可能经过长时间同加入大量蔬菜煮既关系,唔需要加任何配外酱汁已经好鲜甜。另外,系放上热汤上面放上雪花牛小排,自己可以拿捏想要既生熟程度,将 D 汤慢慢淋几次系牛上面就岩
系尖沙咀永安买完礼物,经过么地道就比一个巨大嘅酒柜吸引住。

疯狂购物完特别肚饿,同朋友 2 个人叫左好多野食
有几样食完仲想食

生牛肉水菜卷配甜菜汁

灸烧剑鱼松露押寿司
少少既松露酱唔会覆盖剑鱼个味道,两者之间取得到平衡。

48 小时慢煮雪花牛小排
汤底甜而不腻,可能经过长时间同加入大量蔬菜煮既关系,唔需要加任何配外酱汁已经好鲜甜。另外,系放上热汤上面放上雪花牛小排,自己可以拿捏想要既生熟程度,将 D 汤慢慢淋几次系牛上面就岩岩好 5 成熟。

最后当然唔少得甜品做尾声啦,焦糖味既马卡龙配上鹅肝。可能系因为冻左既关系同拣选过,鹅肝食落去冇想像中既腻,入口即溶。马卡龙既甜加埋鹅肝既咸又系一个绝配,但两者加埋一齐就有少少腻既感觉,不过好在有个抹茶味既雪糕中和返。

好可惜朋友要揸车未有机会试个大酒柜既酒,希望下次有机会再品尝下LIST 入面既日本威士忌。